Image

Möller & Partners valde Tessin för Järfällaprojekt

Bygg/Arkitektur Under sommaren 2016 vann Möller & Partners en markanvisning i Järfälla kommun och där uppförs nu 16 arkitektritade kedjehus i modern stil med nybyggd förskola och äldreboende i direkt anslutning till bostäderna. Tessin bidrog med 15 miljoner kronor till projektet tack vare sin plattform med 20 000 investerare.
Publicerad den 7 Februari 2017

Projektet går under namnet Alléparken och ligger i området Vattmyran i Järfälla, nära Jakobsbergs Centrum. Möller & Partners vann markanvisningen tillsammans med Propio och Wåhlin Arkitekter vilket resulterade i sexton arkitektritade rad/kedjehus som nu uppförs. Totalt har husen en boarea på 2 197 kvadratmeter. För att delfinansiera projektet valdes Tessin.

– Vi tycker att det var väldigt roligt att få möjligheten att jobba tillsammans med en så etablerad och erkänd fastighetsaktör som Möller & Partners. Det visar på att crowdfunding är ett seriöst, smidigt och snabbt alternativ för att resa kapital till fastighetsprojekt. Vi ser även att det finns ett stort intresse bland våra investerare att bidra till den här typen av bostadsprojekt, såväl i Stockholm som runt om i Sverige, säger Jonas Björkman, vd för Tessin.

Totalt har projektet en produktionskostnad om cirka 86 miljoner kronor. Tessin bidrog genom sin plattform av investerare med 15 miljoner kronor av dessa för att delfinansiera färdigställandet. Den årliga avkastningen beräknas till tio procent. Projektet förväntas vara färdigställt under sista kvartalet 2017. I samband med detta återbetalas det investerade kapitalet inklusive avkastning till investerarna inom Tessin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Tessin på Branschguiden

Tessin.com är Skandinaviens första investeringsplattform för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder.<br /> <br /> Här kan du som investerare, genom att gå ihop med andra, investera i projekt du vill se förverkligade och samtidigt få en bra avkastning.<br /> <br /> Tessin ger dig möjligheten att bygga det samhälle du vill leva i.

Läs mer om Tessin på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikern: Så stort är det asiatiska intresset för Sverige

Ekonomi/Finansiering Tom Leahy på Real Capital Analytics berättar för Fastighetssverige varför sydkoreanska investerare kommer öka sin exponering mot Europa och hur intressant Norden är för asiatiska investerare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY