Image

Moelven Modus till Örebros nya kontorshus

Bygg/Arkitektur Moelven Modus blir ny hyresgäst i det kontorshus som NCC nu uppför åt Karaffen Förvaltnings och BJC Group vid Orvar Bergmarks plats vid Behrn arena.
Publicerad den 3 November 2015
Moelven Modus flyttar nästa år in i kontorshuset vid Behrn arena som NCC nu bygger åt Karaffen Förvaltning och BJC Group. Bild: Sweco
Moelven Modus flyttar nästa år in i kontorshuset vid Behrn arena som NCC nu bygger åt Karaffen Förvaltning och BJC Group.

Moelven Modus tillverkar och levererar flexibla rumslösningar för kommersiella byggnader. Företaget kommer även att leverera lösningar till övriga kontorslokaler i den nya byggnaden.

– För oss är det viktigt att ha representativa lokaler som våra kunder kan besöka och inspireras av. Det handlar inte bara om utseende utan också om funktionalitet. Dagens kontorsmiljöer görs om i allt högre takt i och med att hyreskontrakten blir kortare. När nya hyresgäster vill sätta sin prägel på lokalerna innebär det att fastighetsägaren måste bygga om allt oftare, säger Camilla Hartman, avdelningschef på Moelven Modus kontor i Örebro.

Moelven Modus finns i dag på sex orter i Sverige och tolv orter i Norge. I Örebro finns en försäljnings- och en administrativ avdelning som idag har lokaler på Aspholmen.

Det nya kontorshuset ska ligga vid Orvar Bergmarks plats precis intill ishallen. Huset kommer att få sex våningar med sammanlagt 5 000 kvadratmeter kontor och ska dessutom inrymma en restaurang på bottenplanet.

– Bygget har påbörjats enligt plan och Moelven Modus har tecknat avtal från den 1 oktober 2016. Vi är glada att de väljer att flytta in hos oss. Det blir ett hus som många kommer att känna till och med ett bra läge intill arenan, säger Patrick Hjalmarsson, ägare av Karaffen Förvaltnings AB och delägare i BJC Group AB.

Projektet drivs av Karaffen Förvaltnings AB och BJC Group AB i samarbete med det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten. NCC har fått uppdraget att bygga.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige