Image
Bild: Eddie Ekberg

Mipim: Goda utsikter för investeringar i Sverige

Event NAI Svefa, Ernst & Young, Lindahl och Fastighetssverige genomförde i går seminariet ”Good prospects for property investments in Sweden” på Mipim.
Publicerad den 10 Mars 2011
Wolfgang Scholl, Iii-investments. Bilder: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Wolfgang Scholl, Iii-investments. Bilder: Eddie Ekberg.

Ett 30-tal åhörare lyssnade på Per Wieslander och Mikael Holmström från NAI Svefa, Jörgen Sandquist och Johan Lindberg från Lindahl och Ingemar Rindstig från Ernst & Young, som presenterade den svenska fastighetsmarknaden och investeringsmöjligheterna här för internationella investerare.

- Om vi svenskar ska få ut den fulla potentialen av Mipim måste vi göra kvalitativa grejer och inte hålla på för mycket med bara mingel. Gör vi bra grejer ökar vi attraktionskraften och respekten för den svenska fastighetsmarknaden. Det är bättre att leverera kvalitet till några få än mumbo jumbo till många, säger NAI Svefas vd Lennart Weiss.

En av besökarna på seminariet var Wolfgang Scholl från tyska Iii-investments, som tidigare ägde fastigheter i bland annat Solna och Göteborg.

- Vi köpte och sålde med bra timing. Nu äger vi ingenting i Sverige, men vi är på väg tillbaka, berättade Scholl för Fastighetssverige.

Vad för slags svenska fastigheter är ni intresserade av?
- Vi tittar inte på kontor eller retail längre, yielderna är för låga och tycks vara på väg att bli ännu lägre. En intressant sektor är studentbostäder. Det finns många välrenommerade svenska universitet och vi ser studentlägenheter som en bra och säker investering.

Har ni någon affär på gång just nu?
- Vi tittar runt, men det verkar som att Sverige är en ganska stängd marknad just nu. Om någon vill sälja verkar det bara vara för dem att gå till närmaste kafé och fråga vem som vill köpa… Alla verkar vilja köpa och inte minst de svenska pensionsfonderna.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige