Image
Bild: Eddie Ekberg

Mipim: Goda utsikter för investeringar i Sverige

Event NAI Svefa, Ernst & Young, Lindahl och Fastighetssverige genomförde i går seminariet ”Good prospects for property investments in Sweden” på Mipim.
Publicerad den 10 Mars 2011
Wolfgang Scholl, Iii-investments. Bilder: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Wolfgang Scholl, Iii-investments. Bilder: Eddie Ekberg.

Ett 30-tal åhörare lyssnade på Per Wieslander och Mikael Holmström från NAI Svefa, Jörgen Sandquist och Johan Lindberg från Lindahl och Ingemar Rindstig från Ernst & Young, som presenterade den svenska fastighetsmarknaden och investeringsmöjligheterna här för internationella investerare.

- Om vi svenskar ska få ut den fulla potentialen av Mipim måste vi göra kvalitativa grejer och inte hålla på för mycket med bara mingel. Gör vi bra grejer ökar vi attraktionskraften och respekten för den svenska fastighetsmarknaden. Det är bättre att leverera kvalitet till några få än mumbo jumbo till många, säger NAI Svefas vd Lennart Weiss.

En av besökarna på seminariet var Wolfgang Scholl från tyska Iii-investments, som tidigare ägde fastigheter i bland annat Solna och Göteborg.

- Vi köpte och sålde med bra timing. Nu äger vi ingenting i Sverige, men vi är på väg tillbaka, berättade Scholl för Fastighetssverige.

Vad för slags svenska fastigheter är ni intresserade av?
- Vi tittar inte på kontor eller retail längre, yielderna är för låga och tycks vara på väg att bli ännu lägre. En intressant sektor är studentbostäder. Det finns många välrenommerade svenska universitet och vi ser studentlägenheter som en bra och säker investering.

Har ni någon affär på gång just nu?
- Vi tittar runt, men det verkar som att Sverige är en ganska stängd marknad just nu. Om någon vill sälja verkar det bara vara för dem att gå till närmaste kafé och fråga vem som vill köpa… Alla verkar vilja köpa och inte minst de svenska pensionsfonderna.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige