Image
Hyveln 1.
Hyveln 1. Bild: Mio

Mio planerar att bygga ut centrallager

Bygg/Arkitektur När planändringen vunnit laga kraft kan Mio bygga ut på en stor yta i Balteryd, Tibro.
Publicerad den 23 Juli 2021

Det skriver Skaraborgs Allehanda.

Detaljplanen för Balteryd ändras och kommer inom kort att vara antagen. Det innebär en fördubbling av Mios centrallager i Tibro.

Ändringar i den uppdaterade detaljplanen kommer innebära att fler delar av området tillåts för industrimark och en utökning av byggnadshöjden.

Marken söder om det befintliga verksamhetsområdet, från Snickaregatan till före detta Karlsborgsbanan, kommer att kunna bebyggas och hårdgöras med körytor och parkeringar.

Fler byggnader planeras, med utbyggnad av lagerhantering över en stor del av planområdet, varav en del blir höglager med en höjd på upp till 45 meter.

Mio spår en försäljningstillväxt de kommande åren, vilket är grunden till planerna.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY