Image
Mikael Anjou.
Mikael Anjou. Bild: Rosie Alm

Mikael Anjou ny vd i Sizes Construction

Bolag Industriella tillverkaren av flerbostadshus Sizes förstärker sin ledning. Mikael Anjou, tidigare vice koncernchef på Einar Mattsson, kliver in i rollen som vd för bolagets entreprenadverksamhet, Sizes Construction. Vidare kommer Mikael att verka som vice vd i koncernens moderbolag Sizes Works AB.
Publicerad den 22 Februari 2021

2020 innebar en tuff period för Sizes där bland annat pandemin tvingade bolaget till ett uppehåll i produktionen och rekonstruktion av båda dotterbolagen. Genom hårt arbete och nytt kapital från befintliga och nya investerare slår dörrarna upp på nytt till produktionsanläggningen med sin nya produktionslina.

I takt med Sizes produktionsstart är bolaget också i dialog med nya kunder avseende ramavtal. För att möta efterfrågan och för att påskynda utvecklingen av de industriella processerna tillsätter Sizes Mikael Anjou som vice koncernchef och vd i Sizes Construction.
– Mikael kommer att ha en nyckelroll i att förverkliga vår tillväxtstrategi och ytterligare stärka vår position på marknaden. Hans tidigare erfarenheter och breda kontaktnät kommer att ge oss möjlighet att ytterligare bemöta marknadens efterfrågan på bostäder med ett attraktivt pris och tillverkning på kortare tid. Även för vårt interna förbättringsarbete kommer Mikaels kompetens mycket väl till pass. Det gläder mig att få välkomna Mikael till vårt team, säger Niklas Andersson, grundare och vd för Sizes.

Med mer än 25 år av att driva förändringsarbete och affärsutveckling inom såväl tillverkningsindustri, service som de senaste tio åren från byggbranschen, däribland som vice koncernchef för Einar Mattsson, besitter Mikael en lång erfarenhet inom området. Passionen att förändra byggbranschen återfinns i Mikaels egen konsultverksamhet inom samhällsbyggnad och även som författaren bakom boken- "Den ineffektiva byggbranschen – en förändringsagenda".
– Under hela perioden i byggsektorn – och inte minst de senaste två åren – har jag arbetat intensivt med frågan hur vi kan öka produktiviteten och effektiviteten i byggandet. Det är uppenbart en oerhört viktig fråga av flera skäl. Det behövs för att komma till rätta med den bostadsbrist 240 av landets kommuner ser. Det behövs ur ett hållbarhetsperspektiv. Och det behövs för välståndsutvecklingen i Sverige – 15 procent av svensk ekonomi kan inte stå utan produktivitetsutveckling. Det är uppenbart att industrialisering av processer och produktion är en viktig del av lösningsutrymmet till detta – och Sizes är i detta en mycket spännande och nytänkande aktör. Jag är stolt och glad över att ha blivit tillfrågad och jag ser mycket fram emot att få bidra till lösningar på problem i svensk byggsektor genom att ge vad jag kan till Sizes, säger Mikael Anjou.

Mikael tillträder sina roller den 22 mars och utgår från Stockholm.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ett år av saknad – så förvaltar Utopia arvet efter Emma Jonsteg

Bolag Den 29:e februari 2020 somnade Emma Jonsteg in efter en längre tids kamp mot cancer. Hon lämnade ett stort tomrum efter sig i arkitekt-Sverige men hennes ande lever fortsatt vidare hos Utopia. Mattias Litström, kreativt ansvarig och medgrundare av Utopia Arkitekter, berättar om sin vän och kollega, sorgen efter hennes bortgång och om arbetet med att förvalta arvet efter henne. – Emma är en ytterst levande figur även fast hon är borta, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY