Image

Midrocs ägare frihetsberövad i Saudiarabien

Bolag Mohammed Al-Amoudi, ägare till Midroc och Preem, sitter frihetsberövad i Saudiarabien.
Publicerad den 7 November 2017

Den saudisk-etiopiske mångmiljardären Mohammed Al-Amoudi, som äger Midroc och Preem, sitter sedan i helgen frihetsberövad i Saudiarabien tillsammans med ett hundratal personer, inkluderande prinsar, ministrar och affärsmän, rapporterar Dagens industri.

Varför Mohammed Al-Amoudi – som enligt Forbes har en förmögenhet på 92 miljarder kronor – sitter frihetsberövad är ännu oklart.

– Att han enligt obekräftade uppgifter tillsammans med andra sitter i ett slags husarrest på hotell Ritz i huvudstaden Riyadh. Men i övrigt har vi inga närmare uppgifter, och vet därmed inte heller något om anledningen eller vad som väntar, säger Preems kommunikationsdirektör Helene Samuelsson till DI.

Hos familjen Wikström, som delägare i Midroc, möts uppgifterna om Mohammed Al-Amoudi med förvåning.

– Jag bara skakar på huvudet. Det känns väldigt konstigt och förvånande. Just nu är läget oklart och det är mycket spekulationer, säger Roger Wikström till DI.

Midrocs verksamhet i Sverige ska dock inte påverkas av vad som hänt Mohammed Al-Amoudi.

– Vad gäller vår verksamhet så har det som nu händer i Saudiarabien ingen som helst påverkan, säger Roger Wikström.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige