Image

Midroc vinner prestigefylld markanvisning

BYGG Midroc har tillsammans med sina samarbetsparter, Schmidt hammer lassen architects, Sweco Architects och hotelloperatören Marriott, vunnit en prestigefylld markanvisningstävling i centrala Helsingborg. En ny kongress- och hotellbyggnad med bland annat 230 hotellrum och en kongressal för cirka 1 200 personer kommer att uppföras tillsammans med drygt 130 bostäder, kaféer och andra verksamheter. Tävlingsförslaget benämns "Saltkristallerna".
Publicerad den 28 Januari 2010

- Området vid Hamntorget är Helsingborgs absolut bästa läge. Det är också ett av de bästa lägena för kongress- och hotellverksamhet i norra Europa, berättar Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development.

- Med vårt tävlingsförslag skapar vi ett landmärke som kan fungera som en symbol för Helsingborg. Samtidigt integrerar vi byggnaderna i staden. Vi utvecklar nya promenadstråk utmed kajen, gröna stadsrum och inbjudande platser för att ytterligare stärka Helsingborgs attraktionskraft, fortsätter Magnus Skiöld.

Tävlingsförslaget är uppdelat i två delar som omfattar totalt cirka 34 000 kvadratmeter (bruttoarea).

- Den gemensamma kongress- och hotellbyggnaden inrymmer ett fyrstjärnigt hotell med 230 rum, en kongressal, konferenslokaler, storkök, lobby, reception, kafé och restaurang. Yta: 16 900 kvadratmeter.

- Den andra delen består av ett sammanhållet bostadskvarter med drygt 130 bostäder, från två till fyra rum och kök stora. I bottenvåningarna planeras för verksamheter. Yta: 17 100 kvadratmeter.

Tävlingsförslaget ansågs av juryn vara ett "genomarbetat förslag med realistisk, dynamisk arkitektur och väl avvägt stadsmässigt rumsligt samband".

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige