Image

Midroc och Sh bygg utvecklar bostäder i Uppsala

Bostäder Midroc och Sh bygg kommer gemensamt att utveckla nya bostäder intill stadsparken, vid Svandammen och Flustret. Den nuvarande byggnaden som inrymmer gymverksamhet är kulturminnesmärkt och kommer att moderniseras varsamt.
Publicerad den 16 Oktober 2015

- I Sh bygg har vi funnit en partner som delar vår ambition att skapa välplanerade bostäder på ett exceptionellt bra läge och med en arkitektur som sticker ut. Det här innebär ytterligare en satsning för oss i Uppsala. Midroc har tidigare erhållit en kommunal markanvisning i Östra Sala backe, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development.

- Tillsammans med Midroc kommer vi att kunna utveckla fastigheten i linje med vår vision om liv, hälsa, kultur och boende i Uppsalas vardagsrum, säger Torbjörn Wennberg, vd i Sh bygg Fastighetsutveckling AB.

Midroc har förvärvat hälften av aktierna i bolaget som utvecklar det aktuella området av Sh bygg.

Under hösten påbörjas arbetet med en ny detaljplan i syfte att skapa nya bostadsrätter i varierande lägenhetsstorlekar samt lokaler för kommersiella verksamheter i bottenplan.

Samtidigt som samarbetet mellan Midroc och Sh bygg har formaliserats har också ett långsiktigt hyresavtal tecknats med Actic, som innebär att gymverksamheten i den kulturminnesmärkta jugendbyggnaden fortsätter efter ombyggnationen. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige