Image

Midroc byggstartar ny centrumbyggnad i Malmö

Bygg/Arkitektur Midroc inleder bygget av en ny centrumbyggnad som ska inrymma två kommunala LSS-boenden vid Bulltofta friluftsstad i Malmö.
Publicerad den 24 Maj 2017
Midroc utvecklar en ny centrumbyggnad med flera funktioner. Bild: Fojab Arkitekter
Midroc utvecklar en ny centrumbyggnad med flera funktioner.

Midroc utvecklar Bulltofta friluftsstad, en ny stadsdel i Husie, Malmö. Området kommer att inrymma cirka 500 nya bostäder samt lokaler för verksamheter. Nu byggstartar Midroc en ny centrumbyggnad som blir granne med de servicefunktioner som tidigare finns i området.
Den nya centrumbyggnaden kommer att inrymma två kommunala LSS-boenden, en banklokal på drygt 400 kvadratmeter samt ytterligare en lokal på 50 kvadratmeter.

Där LSS-verksamheten ska bedrivas kommer det att finnas en gruppbostad med sex lägenheter, ett serviceboende med elva lägenheter och två evakueringslägenheter.

Centrumbyggnaden byggs i ett integrerat bostadsområde med blandad bebyggelse samt med goda allmänna kommunikationer och serviceutbud. I omgivningen finns Bulltofta naturområde, affärer och annan närservice.

- Byggnaden kompletterar de centrumfunktioner som finns i Bulltofta friluftsstad, och adderar samtidigt fina arkitektoniska kvaliteter med sina tegelfasader och sitt moderna formspråk, säger Anders Koch, affärschef i Midroc.

Den nya centrumbyggnaden byggs i tre till fem plan, nära Sallerupsvägen. Den totala byggnadsytan uppgår till knappt 3 000 kvadratmeter. Framför fastigheten anläggs en parkeringsyta för 21 fordon. Grundläggningsarbetena har påbörjats och hyresgästerna kommer att kunna flytta in i byggnaden i september nästa år.

- Detta är Midroc Constructions andra byggstart inom Bulltofta friluftsstad och som totalentreprenör är det givetvis hedrande att vi får fortsatt förtroende att utveckla området, säger Björn Niklasson, distriktschef i Midroc.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige