Image
Fastigheten Vasen 3 i Vasastan, mot Norrbackagatan.
Fastigheten Vasen 3 i Vasastan, mot Norrbackagatan. Bild: Micasa

Micasa Fastigheter bygger seniorbostäder i Röda bergen

Bygg/Arkitektur Antalet äldre i Stockholm förväntas bli allt fler. Därför har Micasa Fastigheter fått i uppdrag av staden att utöka antalet seniorbostäder med 1 500 stycken fram till år 2040. I slutet av 2025 ska drygt 80 seniorlägenheter stå klara för inflyttning i Vasastaden i Stockholm.
Publicerad den 15 Januari 2024

Lägenheterna i Vasen 3 är ett av många projekt som Micasa driver för att klara det uppdraget. I december 2023 skrev bolaget avtal med Skanska som totalentreprenör. Renoveringsarbetet av fastigheten Vasen 3 kommer att påbörjas under våren.

Röda bergen är kulturskyddat som riksintresse, men den aktuella fastigheten som är byggd 1975 har ingen märkning. Samtliga fönster byts ut och huset får ny puts, men fasaden kommer att renoveras likt befintligt utseende.

– Det är roligt att vi som kommunalt bolag kan erbjuda hyreslägenheter för stadens äldre där, säger Kenneth Lindahl, enhetschef på Micasa Fastigheter.

Lägenheterna om 1-3 rum och kök kommer att förmedlas av Stockholms bostadsförmedling. Utöver lägenheter blir det en förskola och ett storkök i fastigheten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige