Image

Mengus hyr ut i Solna One

Uthyrning Mengus genomför en uthyrning i fastigheten Solna One i Frösunda. I lokalerna om cirka 1 900 kvadratmeter flyttar Midroc in till hösten. Kontraktet är skrivet på fem år.
Publicerad den 7 Juni 2011

Midroc Europe utvecklar bolag inriktade på tjänster mot fastighets-, bygg-, industri- samt miljösektorn. Midrocgruppen, med verksamhet i Europa, Sydafrika, Saudiarabien och
Indien, omsätter 3,5 miljarder kronor och gruppen har totalt 2 500 anställda.

Midrocgruppen, som består av tre koncerner, ägs av Mohammed Al-Amoudi och familjen Wikström.
– Vi är glada över att Midroc flyttar in hos oss. Förutom projektsidan så kommer
koncernledningen att sitta i de nya lokalerna. De tar de sista ytorna i Hus 2. Midroc kommer att skapa ett häftigt huvudkontor för deras verksamhet där en stor trappa i husets ljusgård kommer att utgöra den centrala delen. Midroc valde att teckna ett grönt hyresavtal, säger Hansi Danroth partner i Mengus.

Fastigheten omfattar totalt cirka 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta. Övriga hyresgäster i fastigheten är C4 Hus, Johnson Controls, Leaf och Monier.
– Midroc befinner sig i ett expansivt skede. Vi sökte en modern kontorsmiljö i ett förstklassigt läge. Vi vill stärka vårt varumärke ytterligare med ett starkt exponeringsläge. Vi har finkammat lokalmarknaden under en lång tid för att finna det perfekta alternativet för vårt nya koncernkontor i Norden, säger Stefan Kronman, vd för Midroc Project Management.

Rådgivare till Mengus i uthyrningsprocessen var Jones Lang Lasalle.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige