Image

Medgrundare lämnar Sveafastigheter

Karriär För tre veckor sedan meddelade Simon de Château att han lämnar sin post som vd för Sveafastigheter. Nu lämnar även två av hans medgrundare bolaget.
Publicerad den 9 September 2013
Johan Knaust. Bild: Sveafastigheter
Johan Knaust. Christer Andersson. Bild: Sveafastigheter
Christer Andersson. Simon de Château. Bild: Sveafastigheter
Simon de Château.

Det är Christer Andersson och Johan Knaust som nu, bara ett par veckor efter att Simon de Château lämnat vd-posten, hoppar av Sveafastigheter.

2003 startade Simon de Château, Christer Andersson och Johan Knaust Sveafastigheter bland annat tillsammans med Peter Leimdörfer.

Andersson och Knaust lämnade ledningsgruppen vid årsskiftet och nu lämnar de bolaget.

Enligt Sveafastigheters ordförande Peter Leimdörfer ligger ingen dramatik bakom.

– Jag kan förstå om omvärlden tycker att det ser dramatiskt ut när alla tre lämnar ungefär samtidigt. Men det här är något vi i styrelsen vetat om länge och planerat för, säger Peter Leimdörfer till Realtid.se.

Från Sveafastigheters sida menar man att det är en lämplig tid för en generationsväxling nu när Sveafastigheters fjärde fond är på väg att startas.

– Jag sa tidigt att jag är för gammal för att var med och starta en till fond. Det är väl kommunicerat och det är ingen dramatik i det här, säger Christer Andersson till Realtid.se.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige