Image

Medarbetarna tar över Krook & Tjäder

Bolag Krook & Tjäder genomför en stor ägarförändring – medarbetarna tar över majoriteten av aktierna i bolaget.
Publicerad den 25 Januari 2016

Den nya ägarstrukturen:

Medarbetarna Pontus Orrbacke, Petra Kragnert, Gustav Zackrisson, Johan von Wachenfeldt, Lisa Karlsson och Tobias Magnesjö har förvärvat en majoritet av aktierna genom ett gemensamt partnerbolag där de tillsammans äger drygt 60 procent av Krook & Tjäder Holding.

Grundarna Bengt-Ove Krook och Stefan Tjäder äger 30 procent och resterande 10 procent ägs av ett stort antal medarbetare genom mindre aktieposter.

Den dagliga driften av bolaget förändras inte i och med den nya ägarstrukturen. Både Bengt-Ove Krook och Stefan Tjäder kommer vara fortsatt aktiva i företagsledning och kunduppdrag.

- Vi har alltid värnat om vår djupt rotade företagskultur som bygger på omtanke, öppenhet och prestigelöshet. Vilka är de bästa att föra den traditionen vidare om inte våra medarbetare? Med bolagets värderingar och metodik i sitt DNA kommer vi tillsammans leda bolaget in i framtiden, säger Stefan Tjäder och Bengt-Ove Krook, grundare till Krook & Tjäder.

Krook & Tjäder startades 1988 och har i dag 130 medarbetare på fem kontor i Sverige.

- Vi har i dag byggt upp en ovärderlig strukturell plattform som bland annat innefattar arbetssätt, kompetenser, certifieringar och ekonomiska system. Det tillsammans med ny ägarstruktur och Bengt-Oves och Stefans fortsatta engagemang borgar för att vi kommer att se Krook & Tjäder göra fortsatta avtryck i arkitekturen under lång tid framöver. Vi är väldigt glada över att få möjlighet att vara en del av detta, säger ägarna i det nya partnerbolaget i ett gemensamt uttalande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige