Image
Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter.
Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter. Bild: Maxfastigheter

Maxfastigheter vill ändra villkor för obligationer

Ekonomi/Finansiering Maxfastigheter vill förlänga en befintlig obligation på 500 miljoner kronor och erbjuder en avgift om 1,5 procent av det nominella beloppet.
Publicerad den 10 Juni 2020

Maxfastigheter har instruerat agenten för bolagets upp till 500 miljoner kronor icke säkerställda obligationslån att påbörja ett skriftligt förfarande där bolaget ber obligationsinnehavarna om tillstånd att ändra de allmänna villkoren.

På grund av allmän osäkerhet på marknaderna för kapitallån, där upptagandet av ny skuld har visat sig vara svårt på grund av den pågående Covid-19-pandemin, efterfrågar bolaget en förlängning av obligationernas slutliga förfallodatum (som löper ut 15 september 2020) till 15 oktober 2021. En förlängning av obligationernas löptid syftar delvis till att säkerställa bolagets finansiering för befintliga utvecklingsprojekt.

Om obligationsinnehavarna godkänner förslaget att ändra de allmänna villkoren kommer bolaget betala en avgift om 1,50 procent av det nominella beloppet per obligation till de obligationsinnehavare som kvalificerar sig för avgiften.

Bolaget har erhållit positiva indikationer för förslaget från obligationsinnehavare som representerar drygt 75 procent av de utestående obligationerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige