Image

Markanvisning för Munkebäck klar

Bygg Göteborgs stad utlyste i december 2010 en markanvisningstävling för området där före detta Munkebäcksgymnasiet i Kålltorp ligger. Vinnare i tävlingen blev ett team bestående av Riksbyggen, Tornet Bostadsproduktion AB, GEHL Architects, Wingårdh Arkitektkontor AB och Bengt Dahlgrens Teknikkonsult.
Publicerad den 27 September 2011
Nya Munkebäck. Klicka för att förstora bilden. Bild: Wingårdhs. Bild: Wingårdhs
Nya Munkebäck. Klicka för att förstora bilden. Bild: Wingårdhs.

Området Nya Munkebäck kommer att ge plats för cirka 300 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, dagis och aktivitetshus.

- Vi är väldigt glada över det här och ser Munkebäcksområdet som ett mycket intressant område att vara med och utveckla med människan i centrum, där devisen ”där vardagen spelar roll” summerar vår utgångspunkt i arbetet, säger Anders Sandberg, marknadsområdeschef Riksbyggen.

Målet är att det nya kvarteret som ska byggas ska bli en förebild för planering och byggande på 2000-talet där tävlingsteamet vill vända på ordningen och ta utgångspunkt i såväl de boendes som stadsdelens behov. Med fokus på de människor som förväntas att leva och utvecklas i området ska ett nytt, levande och attraktivt bostadsområde växa fram.

- Som team kommer vi att arbeta tillsammans mot det gemensamma målet att utveckla Nya Munkebäck till ett bostadsområde som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart samtidigt som det inbjuder till mänskliga relationer, trygghet och har en tydlig koppling till kvarteret och resten av staden, säger Anders Sandberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige