Image

Maria Wernius blir HMS-chef på Veidekke

Bolag Veidekke Bygg Bostäder anställer Maria Wernius som HMS-chef för affärsområdet. Hon kommer närmast från Skanska där hon var utvecklingsledare på företagets arbetsmiljösupport.
Publicerad den 20 Augusti 2018
Maria Wernius. Bild: Veidekke
Maria Wernius.

Maria Wernius kommer att leda utvecklingen av affärsområdets HMS-arbete (hälsa, arbetsmiljö och säkerhet) både det systematiska miljöarbetet och faktorer som kulturskapande, beteenden och attityder. Veidekkes mål är noll allvarliga skador och en årlig reduktion av alla skador med 20 procent. Därför är arbetet med HMS ständigt i fokus på Veidekke. Vi utbildar, påminner och riskbedömer så att alla ska komma hem hela och friska.

– Jag är mycket glad över att Maria valt att axla den viktiga och svåra roll som ska bidra till att alla på Veidekkes arbetsplatser kommer hem hela och friska varje dag. Veidekke har ett utvecklat och strukturerat säkerhetsarbete som vi nu ska ta till nästa nivå där vi kommer att arbeta djupare med värderingar och kultur kopplat till hälsa, arbetsmiljö och säkerhet, säger Mats Nyström, affärsområdeschef Veidekke Bygg Bostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige