Image
Södra Änggården.
Södra Änggården. Bild: Okidoki arkitekter

Månsson Fastigheter och Westhouse säljer bostadskvarter till Trenum

Transaktioner Månsson Fastigheter och Westhouse säljer kvarter Ett, Södra Änggården i västra Göteborg till Trenum AB. Kvarteret omfattar cirka 170 lägenheter inklusive longstay med garage, livsmedelsbutik och andra servicelokaler. Byggnaden som ska projektledas och färdigställas av säljarna är drygt 13 000 kvadratmeter och beräknas vara inflyttningsklar under 2025.
Publicerad den 16 December 2022

I det före detta industriområdet mellan Änggårdsbergens naturreservat och Dag Hammarskjöldsleden utvecklas sedan snart fem år den nya stadsdelen Södra Änggården. Här agerar totalt fem aktörer, varav Månsson Fastigheter och Westhouse är två. Ambitionen är att bygga en ny och levande stadsmiljö med bostäder, skola och affärslokaler, allt med närhet till centrum, bad, nöjen och service. Totalt beräknas närmare 2 000 lägenheter utvecklas, där Månsson Fastigheter och Westhouse tillsammans med arkitekterna Semrén & Månsson ritar och bygger närmare en tiondel av dessa.
– Vi planerar för fina, välplanerade hyresrätter med bra materialval i ett av Göteborgs bästa framtidsområden. Vi är stolta över att Trenum med de två starka och skickliga ägarna Balder och Tredje AP-fonden valt att investera i och samarbeta med oss i Södra Änggården, säger Andreas Dahlqvist, vd för Månsson Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige