Image

Malmkvist leder ny bostadssatsning

Bolag Flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen har gått samman och startat Lansa Fastigheter. Bolaget skall investera i bostäder och samhällsfastigheter på den svenska marknaden. Till vd i bolaget har Claes Malmkvist utsetts, tidigare vd i Sveareal.
Publicerad den 7 September 2016
Claes Malmkvist. Bild: Lansa Fastigheter
Claes Malmkvist.

– Satsningen har ett mycket långt ägarperspektiv där Lansa är en aktör som erbjuder marknaden trygga och bra bostäder med hög kvalitet. Vi kommer ha en geografisk fokusering i kransen av storstäderna samt region- och universitetsstäder som är i tillväxtfas, kommenterar Claes Malmkvist.

Han uppger att uppbyggnaden kommer att ske genom förvärv av befintliga fastigheter och bestånd, men även via projekt med samarbetspartners.

– Vi är väl medvetna om konkurrensen på marknaden men ser också att ett långsiktigt perspektiv, ett mycket starkt varumärke i ägarkretsen och den lokala ägarförankring ger fördelar som värderas högt av marknadens aktörer.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige