Image
Magnus Edlund ansluter till Sveafastigheter.
Magnus Edlund ansluter till Sveafastigheter. Bild: Peter Rutherhagen och Sveafastigheter

Magnus Edlund till Sveafastigheter

Bolag Magnus Edlund blir ansvarig för Sveafastigheters utveckling av skolor och boende för äldre.
Publicerad den 4 November 2020

Magnus Edlund blir nu ansvarig för Sveafastigheters utveckling och förvaltning av skolor och äldreboende. Sveafastigheter har de senaste åren etablerat samarbete i femton kommuner för att bygga, äga och förvalta bostäder och har femtusen lägenheter under utveckling. Som ett led i visionen som kommuners långsiktiga samarbetspartner har Christer Holger sedan tidigare etablerat Sveafastigheter Bilda som utgör utbildningsdelen och Carl Auer har lett utvecklingen av ett flertal boenden för äldre. Magnus Edlund, som senast kommer från rollen som vd på Stenvalvet, blir nu en del av satsningen på samhällsfastigheter.
– Vi vill tillskapa skapa skolor med fantastiska läromiljöer och framtidens boenden för äldre dit man vill flytta efter eget beslut. Våra boende för äldre och skolor kombinerar god gestaltning och hög arkitektonisk kvalité med höga hållbarhetsambitioner. Det känns oerhört stimulerande att få bidra till utveckling och långsiktigt ägande av skolor och boenden för äldre i Sverige. Jag ser fram emot att arbeta nära kommuner över hela Sverige för att skapa hållbar stadsutveckling för unga och äldre, säger Magnus Edlund, ansvarig för äldreboende och skolor.
– Behovet av attraktiva boende för äldre och rätt lokaler för lärande finns i stora delar av landet och där vill Sveafastigheter vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Därför känns det otroligt starkt att Magnus med sin gedigna erfarenhet av samhällsfastigheter blir en del av Sveafastigheter där vi ser att samhällsfastigheter och bostäder är en bra kombination i kommuners utveckling, säger Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter Group.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige