Image

Magnolia säljer 430 lägenheter i Hyllie

Transaktioner Magnolia Bostad säljer ett projekt omfattande fastigheten Valhall 1 belägen i Hyllie, Malmö. Affären omfattar uppförande av cirka 430 hyresrätter samt en större livsmedelsbutik.
Publicerad den 2 Januari 2018
Annons
Image

Projektet säljs till Vault investment partners i bolagsform och har vid överlåtelsen ett fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor och ett bedömt fastighetsvärde vid färdigställande om drygt en miljard kronor. Affären vinstavräknades i fjärde kvartalet 2017. Detaljplan för fastigheten har vunnit laga kraft och tillträde sker efter beviljat bygglov.  

Byggstart är preliminärt planerad till första kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att bostäderna och butiken är klara för inflyttning, vilket beräknas ske etappvis från tredje kvartalet 2020.

Projektet är beläget i direkt närhet till köpcentrumet Emporia och tågstationen i Hyllie. Det är ritat av Lindberg Stenberg Arkitekter och kommer att bestå av butiker och garage i bottenplan och bostäder ovan.

Pangea Property Partners var rådgivare till köparen i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Pangea Property Partners på Branschguiden

Pangea Property Partners är en oberoende corporate finance- och transaktionskonsult med fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi har stor vana av att driva igenom komplexa affärer, såväl större bolagsbildningar som försäljningar av fastighetsportföljer på låglikvida marknader. Det gör att vi kan hantverket och vet hur varje affär ska hanteras för att ge maximalt resultat för våra uppdragsgivare.

Pangea Property Partners har stor erfarenhet av affärer där nordiska fastigheter möter internationellt kapital. Vi har ett brett internationellt nätverk och över 40 procent...

Läs mer om Pangea Property Partners på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige