Image
Niklas Ohldin.
Niklas Ohldin. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia köper mark i Borås

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om förvärv av mark i Öresjö Ängar, Borås för utveckling av bostäder och förskola om cirka 30 000 kvadratmeter BTA.
Publicerad den 18 November 2020

Förvärv av del av fastigheten med beteckning Torpa Sjöbo 2:24 sker genom en bolagsaffär. Affären är villkorad av att detaljplanen vinner laga kraft, vilket förväntas ske vid årsskiftet 2020/2021.

Marken ligger inom en helt ny stadsdel i Borås där Magnolia Bostad planerar bostadsbebyggelse i form av flerfamiljshus och förskola. Området har närhet till natur och vatten samt centrala Borås. Byggnaderna kommer certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver. Den nya stadsdelen omfattar även villor och radhus som utvecklas av nuvarande fastighetsägare.

– Detta blir vårt andra projekt i Borås och gör att Magnolia Bostad inom kort totalt kommer att börja bygga närmare 60 000 kvadratmeter bostäder inom kommunen. Detta är riktigt roligt eftersom vi kommer att bidra till att minska bostadsbristen i Boråsområdet, säger Niklas Ohldin, regionchef Väst på Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Logicenters: Här är de bästa logistiklägena

Bolag Logicenters vd Matthias Kettelhoit om den senaste uthyrningen i Jönköping och varför det inte går att exploatera mer i kommunen för tillfället.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY