Image

Magnolia köper av Sigtunahem

Uthyrning Magnolia Bostad 42 bostadsrätter under uppförande i anslutning till Valsta centrum och mark vid Märsta pendeltågsstation där man planerar att uppföra 180 lägenheter. Säljare är Sigtunahem.
Publicerad den 22 April 2015
Magnolia köper av Sigtunahem. Bild: Sigtunahem
Magnolia köper av Sigtunahem.

Sigtuna kommun och Sigtunahem har sedan 2011 arbetat med att utveckla och förnya Valsta Centrum. Centrumbyggnaden fått en ansiktslyftning och nya verksamheter har skapat nya mötesplatser, bland annat Mimers källa – med nytt bibliotek och medborgarkontor.

I närområdet pågår för tillfället byggnation av sex hus om totalt 210 och ett antal affärslokaler, med planerad inflyttning fram till halvårsskiftet 2016.

Magnolia Bostad förvärvar nu en del av fastigheten Valsta 3:29, som är en del av detta projekt. Byggnaden består av 42 lägenheter med en sammanlagd boarea om cirka 2 000 kvadratmeter. Byggnation pågår och planeras vara slutförd under september 2015. Magnolia Bostad avser att sälja lägenheterna som bostadsrätter.

Dessutom förvärvar Magnolia Bostad Sigtunahems andel i fastigheterna Norrbacka 1:32 – 1:36, cirka 500 meter från Märsta pendeltågsstation. På området, som i dag består av parkeringsplatser, kommer Magnolia Bostad att inleda en detaljplaneprocess i syfte att utveckla moderna, yteffektiva och attraktiva bostäder. Magnolia Bostads andel av fastigheterna uppskattas komma att omfatta 180 lägenheter.

- Mot bakgrund av ambitionen att bygga levande stadsdelar med blandade upplåtelseformer är vi mycket nöjda med att få in ytterligare en aktiv aktör som vill upplåta delar av beståndet i Valsta centrum med bostadsrätt, säger Bertil Hallbäck, tillförordnad vd för Sigtunahem.

Magnolias övertagande sker i september och påverkar inte byggplanerna. Sigtunahem fullföljer byggnationen i Valsta centrum med hjälp av Lindbäcks Bygg i enlighet med tidigare utfästelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige