Image

Lustgården bygger mer i Malmö

Bygg/Arkitektur Jönköpingsbaserade Lustgården stärker sin satsning i Malmö genom att utöka sitt bostadsbyggande i Hyllie till sammanlagt 171 lägenheter. I dagsläget uppför fastighetsbolaget 82 hyresrätter i ett kvarter söder om Hyllie allé. Nu intas även kvarteret bredvid för att bygga ytterligare 89 bostäder. Det stod klart i går då tekniska nämnden närmare godkände ett markförsäljningsavtal för uppförandet av 51 bostadsrätter och ett tomtsrättsavtal för 38 hyresrätter.
Publicerad den 24 September 2015
Lustgården bygger mer i Hyllie allé. Bild: Lustgården
Lustgården bygger mer i Hyllie allé.

Lustgårdens bostadskvarter i Hyllie ingår i detaljplanen för utbyggnadsområdets öst-västliga del som benämns Hyllie allé. Den rymmer sammanlagt 1 700 bostäder som etappvis uppförs av 14 aktörer. Lustgården var en av de första med sina 82 påbörjade hyresrätter. Då ett tomtsrättsavtal tecknades våren 2014 för att uppföra dessa tilldelades samtidigt en ny markanvisning för ytterligare 89 bostäder med blandade upplåtelseformer.

- Vi är stolta för Lustgårdens tydliga satsning i Malmö och tacksamma för den kraft som visas för det fortsatta bostadsbyggandet längs Hyllie allé med både hyres- och bostadsrätter. Dessutom har Lustgården tagit med en byggentreprenad från Vaggeryd som etablerat en filial här med fortsatt expansion och skapat nya arbetstillfällen i Malmö, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad.

De aktuella bostäderna får storlekarna 1-4 rum och kök med ytor från 33 upp till 88 kvadratmeter som byggs med klimatsmarta lösningar i linje med Hyllies höga miljöprofil. Förutom solceller på gröna tak och byggmaterial med hållbar kvalitet blir Lustgården den första hyresvärden i Sverige att tillhandahålla klimatkyla i sina lägenheter under sommartid.

- Vi tänker komma igång med de nya bostäderna efter årsskiftet och ha en visningslägenhet klar i november för de 82 som byggs och står inflyttningsklara juni 2016. Det finns redan en efterfrågan på bostadsrätterna och ett samarbete är etablerat med en mäklarfirma. Det är en god kvittering på Hyllies positiva utveckling, som vi sedan starten varit övertygade om. Vi tror på hela Malmös framtid och vi vill bygga långt mer här, säger Angelica Järvhammar-Hanéll, vd för Lustgården Syd AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige