Image
Bild: Diligentia

Lundbergs köper för kvarts miljard i Linköping

Transaktioner Fastighets AB L E Lundberg har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Dykaren 17 i Linköping. Köpeskillingen uppgår till 259 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Oktober 2011
Gyllen. Bild: Diligentia. Bild: Diligentia
Gyllen. Bild: Diligentia. Peter Whass. Bild: Lundbergs. Bild: Lundbergs
Peter Whass. Bild: Lundbergs.

Säljare är ett bolag inom Diligentiakoncernen.
Fastigheten är mest känd under varumärket Gyllen och har bästa handels- och kontorsläge i centrala Linköping. Fastigheten är en handelsfastighet med inslag av kontor och bostäder.

Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 6 500 kvadratmeter, varav butiker cirka 5 800 kvadratmeter.

Stora hyresgäster är Kapp Ahl, Axelsson, Uteliv och Café Gyllen.
- Vi har länge varit tydliga med att Linköping är en intressant stad där vi vill utöka vårt fastighetsbestånd. Fastighetens läge mellan våra fastigheter Braxen och Disponenten, i folkmun Åhlénshuset och Gränden gör att den passar mycket bra i vår förvaltning. Med denna affär har vi ett fastighetsvärde i Linköping på över en miljarder kronor, säger Fastighets AB L E Lundbergs vd, Peter Whass.

Köpeskillingen uppgår till 259 miljoner kronor och Lundbergs tillträder fastigheten den 1 december 2011.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ett år av saknad – så förvaltar Utopia arvet efter Emma Jonsteg

Bolag Den 29:e februari 2020 somnade Emma Jonsteg in efter en längre tids kamp mot cancer. Hon lämnade ett stort tomrum efter sig i arkitekt-Sverige men hennes ande lever fortsatt vidare hos Utopia. Mattias Litström, kreativt ansvarig och medgrundare av Utopia Arkitekter, berättar om sin vän och kollega, sorgen efter hennes bortgång och om arbetet med att förvalta arvet efter henne. – Emma är en ytterst levande figur även fast hon är borta, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY