Image
Ludvikahems vd Ulf Rosenqvist.
Ludvikahems vd Ulf Rosenqvist. Bild: Ludvikahem

Ludvikahem säljer för 205 miljoner

Transaktioner Kommunala Ludvikahem säljer tre fastigheter till Holmsund Invest AB.
Publicerad den 4 Maj 2020

Ludvikahem säljer Heimdal 4, Pluto 9 och Älgkon 20.

Holmsund Invest AB bedöms uppfylla kraven vad gäller långsiktighet och engagemang. Det är en aktör som satsar på såväl nyproduktion som kundnöjdhet och renoveringar av befintligt bestånd, menar Ludvikahem.

För att försäljningen ska fullbordas ska kommunstyrelsen och kommunfullmäktige besluta om affären, detta görs under maj och juni månad. Utöver de kommunala besluten krävs att köparens bankfinansiering blir beviljad.

Ludvikahem motiverar försäljningen: "De allmännyttiga bostadsbolagen står inför många utmaningar med att renovera hela det miljonprogram av bostäder, där stora energi, miljö och teknikåtgärder kommer behövas för att skapa långsiktigt hållbara byggnader. För detta viktiga arbete krävs fler aktörer. Fler fastighetsägare i Ludvika skapar en större bredd i arbetet med bostads- och samhällsutveckling vilket är positivt."

Svefa och Advokatfirman Lindahl har varit säljaren Ludvikahems rådgivare och Walthon Advokater har bistått köparen Holmsund Invest AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige