Image

Lokal aktör köper av Rikshem i Kalmar

Transaktioner Prospecta har i två affärer köpt fyra fastigheter i centrala Kalmar till ett totalt fastighetsvärde om cirka 45 miljoner kronor. I den ena av affärerna är Rikshem säljare.
Publicerad den 7 September 2016

Prospecta Fastighetskapital, ägt av Henrik och Mia Hasselgren, har köpt de tre fastigheterna Päronträdet 1, Kastanjen 2 och Lärkträdet 16 i centrala Kalmar av Rikshem. Värdet i affären uppgår till 25 miljoner kronor.

Prospecta Fastighetskapital har också köpt fastigheten Bläcksvampen 5 av Lindö Elmontage till ett fastighetsvärde av 20 miljoner kronor.

Prospecta är en lokal aktör som växer på bostadsmarknaden i Kalmar, man har för närvarande 120 lägenheter i centrala Kalmar med en yta på cirka 8 000 kvadratmeter. Sommaren 2014 sålde Prospecta sina kontorsfastigheter till Klövern (fyra stycken om cirka 16 000 kvadratmeter, Elefanten 3, Rybsen 1, Timotejen 1 och Gumsen 41), till ett fastighetsvärde om cirka 104 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY