Image
Bild: Istock

Logistri köper i Stockholm

Transaktioner Logistri meddelar att bolaget genomfört ett sale-and-leaseback-förvärv av fastigheten Järfälla Jakobsberg 18:27. Fastigheten är fullt uthyrd till Top Ent AB med ett tioårigt hyresavtal. Säljare är Top Ents moderbolag.
Publicerad den 12 Juni 2024

Fastigheten Järfälla Jakobsberg 18:27 är belägen vid E18-avfarten till Kallhäll i norra Stockholm. Fastigheten har en total markarea på 3 450 kvadratmeter med två moderna byggnader som omfattar 1 090 kvadratmeter lokalarea. I samband med transaktionen tecknade parterna ett tioårigt så kallat dubbel netto avtal där hyresgästen står för alla löpande kostnader och underhåll. Byggnaderna är uppförda 2015 och har en generell planlösning anpassad för entreprenad- eller industriverksamhet. Förvärvet är i linje med bolagets storstadsstrategi, förvärva fastigheter i goda lägen som förväntas utvecklas i takt med att stadskärnorna växer.

Hyresgästen Top Ent är en totalleverantör av markentreprenadtjänster som trädgårdsskötsel, anläggningsarbeten, snöröjning, sandupptagning, garagesopning och spolning. Top Ent har varit verksamma sedan 1971 och omsätter cirka 30 miljoner kronor.

Efter förvärvet omfattar Logistris fastighetsportfölj 21 fastigheter i Stockholm, Göteborg och större orter i södra Sverige. Total uthyrningsbar area är 186 479 kvadratmeter.
– Logistri utökar fastighetsportföljen till att omfatta 21 fastigheter samtidigt som vi förstärker vår storstadsportfölj. Vi är glada över att ha genomfört detta förvärv och ser fram emot att påbörja vårt långsiktiga partnerskap med Top Ent, säger Logistris vd, David Träff.
– Vi kände tidigt i affären stort förtroende för Logistri, både som köpare av fastighetsbolaget och framtida hyresvärd. Försäljningsprocessen var smidig och vi ser fram emot ett långvarigt affärsförhållande med teamet på Logistri, säger Mårten Larsson, styrelseordförande i hyresgästens ägarbolag.

Brick Advokat var Logistris legala rådgivare och Advokatbyrån Vinge var säljarens legala rådgivare i transaktionen.

Är du intresserad av lager- och logistikfastigheter ska du inte missa årets mötesplats med 100 procent fokus på segmentet: Stora Logistikdagen den 28 augusti på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Anmäl dig här.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige