Image

Logistic Contractor bygger åt Prologis i Ljungby

Bygg/Arkitektur Prologis är beställare när Logistic Contractor ska bygga lager och kontor på sammanlagt 26 000 kvadratmeter i Ljungby. Hyresgäst i lokalen kommer att vara Strålfors, som ingår i Postnordkoncernen.
Publicerad den 12 December 2014

Hela anläggningen ska användas till CDONs logistikhantering. Anläggningen uppförs i ett bra logistikläge, precis invid E 4, och kommer att vara klar för inflyttning i juni 2015.

Byggnaden ska miljöcertifieras enligt Breeam Good, vilket bland annat säkerställer sunda material, kontroll över användning av energi och vatten samt god tillgänglighet fram till fastigheten för såväl cyklister som gående.

– Vi är glada över att återigen få Prologis förtroende i ett logistikprojekt. Vi har nu en kort och intensiv byggtid framför oss, om mindre än åtta månader ska anläggningen tas i bruk, berättar Christoffer Bööj, projektutvecklare på Logistic Contractor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Björn först i Europa med generativ AI i fastighetsbranschen

Teknik De tre senaste åren har Björn Andrén studerat på Kungliga Tekniska Högskolan, men det var när master-arbetet började närma sig som han började fundera på om det inte borde gå att applicera generativ AI på felanmälningsproblem inom fastighetsbranschen – en bransch där verklighet och dokumentation ofta ser väldigt olika ut. – Den verkliga världen speglas inte alltid i dataunderlaget, berättar Björn Andrén för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige