Image
Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.
Niklas Zuckerman och Anders Nordvall. Bild: Logistea

Logistea köper dubbelt i Kumla

Transaktioner Logistea har förvärvat två fastigheter i Kumla. Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde om 79,4 miljoner kronor och en uthyrningsbar yta på cirka 10 200 kvadratmeter. Årlig hyresintäkt uppgår till 5,61 miljoner kronor med en återstående kontraktslängd på tolv år.
Publicerad den 19 Juli 2022

Logistea utökar sin fastighetsportfölj och har idag förvärvat två fastigheter i Kumla. Fastigheterna (Kvarntorp 1:7 och 1:15) är strategiskt belägna nära E20, med närhet till E18, och med direkt anslutning till järnvägsspår som nyttjas av hyresgästen för järnvägstransport.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 10 200 kvadratmeter i byggnad uppförd 2019, samt en byggrätt på cirka 10 000 kvadratmeter. Hyresgäst är SPD Örebro Logistik AB som tecknar ett tolvårigt triple net-avtal i samband med överlåtelsen. Årlig hyresintäkt uppgår till 5,61 miljoner kronor (exklusive tillägg).
– Vi förvärvar två fastigheter med högkvalitativ byggnad uppförd 2019 i ett mycket bra logistikläge och med god intjäningsförmåga genom ett nytecknat tolvårigt hyresavtal. Vi har dessutom möjlighet att växa med hyresgästen genom utveckling av byggrätten, säger Anders Nordvall, vice vd och transaktionschef, Logistea.

Affären finansieras genom en emission av 200 000 B-aktier i Logistea till en teckningskurs på 30,00 kronor per aktie, samt banklån och egna medel. Fastigheterna tillträds 30 september.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige