Image
Patrik Häggstrand och Åsa Welander.
Patrik Häggstrand och Åsa Welander. Bild: Locum

Locum utser nya fastighetsdirektörer

Bolag Locum rekryterar nu två nya fastighetsdirektörer som med innovation i fokus ska utveckla förvaltningen av vårdfastigheter inom Region Stockholm. Den 4 maj 2020 började Patrik Häggstrand som fastighetsdirektör för akutsjukhus och Åsa Welander som fastighetsdirektör för universitetssjukhusen och länets övriga sjukhus.
Publicerad den 5 Maj 2020

– Vi har ett viktigt uppdrag i att skapa attraktiva och hållbara vårdmiljöer för stockholmarna. Vi strävar hela tiden efter att utveckla och jobba smartare och Patrik och Åsa blir starka tillskott för oss när vi nu ska stå redo för att möta de vårdbehov som finns framöver, säger Anette Henriksson, vd på Locum.

Patrik Häggstrand såväl som Åsa Welander har en gedigen och mångårig erfarenhet inom förvaltning av samhällskritiska fastigheter som ställer höga krav på funktionalitet och driftsäkerhet.

Åsa Welander kommer närmast från en tjänst som fastighetsdirektör för Statens fastighetsverk där hon ansvarat för Stockholms slott, regeringsbyggnader och utrikes fastigheter såsom ambassader och residens världen över. Dessförinnan har hon bland annat arbetat som förvaltningschef på Specialfastigheter och varit chef för uthyrning av bostäder på Fastighets AB Förvaltaren.
– Locum har haft en period med stort fokus på stora nybyggnationer och jag ser fram emot att nu få vara med och bidra till att säkerställa en långsiktig och hållbar förvaltning av vårdfastigheterna i länet med ett tydligt fokus på verksamheternas olika behov, säger Åsa Welander, ny fastighetsdirektör för universitetssjukhus och mindre sjukhus på Locum.

Patrik Häggstrand har 30 års erfarenhet från fastighetsförvaltning och byggprojekt. Nu senast som ägare och vd på eget bolag med bredd inom fastighetssektorn. Han har tidigare varit fastighetschef för Lidingö stad och haft många olika roller på Statens fastighetsverk där han senast var chef för verksamhetsutveckling.
– Locums hyresgäster är vården vars lokaler måste fungera och vara driftsäkra dygnet runt, året runt. I dessa tider blir det ännu tydligare att det är viktigt att följa med och nyttja den tekniska utvecklingen för att hitta smarta lösningar. Det ska bli väldigt kul och intressant att få bli en del av en kompetent organisation med ett sådant viktigt uppdrag, säger Patrik Häggstrand, ny fastighetsdirektör för akutsjukhus på Locum.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige