Image

Lockar investerarna till Göteborg

Expo Real Business Region Göteborgs vd Patrik Andersson och etableringschef Roger Strömberg är på Expo Real för att marknadsföra Göteborgsregionen och attrahera utländskt kapital till stadens stora utvecklingsprojekt.
Publicerad den 8 Oktober 2014
Patrik Andersson och Roger Strömberg. Bild: Eddie Ekberg
Patrik Andersson och Roger Strömberg.

Fastighetssverige fick ett kort samtal med Business Region Göteborgs Patrik Andersson och Roger Strömberg på Expo Real.

- Det behöver i storleksordningen 250 miljarder kronor i investeringar till utvecklingen av centrala Älvstaden. Det handlar ju om fem miljoner kvadratmeter som ska bebyggas. Och då förstår man att det krävs ett högt tempo. Vi tar frågan på största allvar och är här för att få åtminstone ett par affärer till Göteborg inom en snar framtid, säger Patrik Andersson.

De håller ett högt tempo och har drygt 25 inbokade möten med tänkbara investerare.

Business Region Göteborg utgår under årets Expo Real från en gemensam monter som man har tillsammans med Lyon och Birmingham, två städer som har stora likheter med Göteborg.

Efter första dagens möten är de positiva.

- Jag tror att vi kommer ha med oss tio skarpa leads hem till Göteborg, som kommer att komma till Göteborg inom sex månader för att fortsätta samtalen. Jag tror att åtminstone en eller två av dem kommer bli affär, säger Roger Strömberg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige