Image
LKF satsar 275 miljoner kronor på Linero Torg.
LKF satsar 275 miljoner kronor på Linero Torg. Bild: LKF

LKF satsar 275 miljoner på Linero Torg

Bygg/Arkitektur LKF – Lunds Kommuns Fastighets AB – har fattat beslut om att starta om- och nybyggnadsprojektet på Linero Torg, en investering på 275 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Februari 2014

Byggmästar’n i Skåne har tilldelats entreprenaden.

Projektet är ett av de största i LKF:s historia och omfattar om- och utbyggnad av Linero centrum, som i samband med byggnationen byter namn till Linero Torg. En ny stor livsmedelsbutik och två punkthus med totalt 94 hyreslägenheter byggs där det idag är parkeringsplats. Därutöver kommer den befintliga centrumbyggnaden att renoveras och moderniseras.

Det nya torgets utformning öppnar upp centrum för besökare. Bostäderna får en egen takträdgård som erbjuder odlingsmöjligheter. Dagens utbud av handel och verksamheter utökas, vilket förbättrar servicen för de boende och gör torget mer levande.

- Denna storsatsning på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero Torg till en attraktiv mötesplats både för de som bor på Linero men också för boende i hela östra Lund, säger LKF:s vd Håkan Ekelund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige