Image

Lindbäcks och ÅWL får markanvisning i Haninge

Bygg/Arkitektur Togo Fastigheters markanvisningstävling i Vega är nu avslutad och ÅWL Arkitekter i samarbete med Lindbäcks är med två markanvisningar en av de vinnande aktörerna.
Publicerad den 29 Juni 2016
Framtida bostadshus i Vega. Bild: ÅWL Arkitekter
Framtida bostadshus i Vega.

De två vinnande delarna omfattar cirka 300 lägenheter som ska byggas kring den nya pendeltågsstationen Vega i norra delen av Haninge kommun. Markanvisningstävlingen gällde mark på ena sidan spåren, direkt vid stationen.

– Vi är otroligt glada över att ha vunnit det här uppdraget tillsammans med Lindbäcks. I gestaltningen av tävlingsförslagen har det varit viktigt för oss att ta till vara på platsens läge vid naturreservat, liksom dess närhet till Stockholms innerstad. Här finns höga krav på klimatsmarta lösningar och möjligheter att skapa en bra helhet med kommunikation, boende och rekreation, säger Jacob Haas på ÅWL.

– Vi är mycket glada över att ha fått detta förtroende av Togo som vi har ett bra samarbete med sedan tidigare. Målsättningen är att det ska vara inflyttningsklart samtidigt som invigningen av pendeltågsstationen år 2019, säger David Jonsson, affärsområdeschef söder på Lindbäcks.

Tävlingen är en del av Haninge kommuns satsning på en helt ny stadsdel som omfattar totalt 3 300 nya bostäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY