Image
Stefan Lindbäck och Magnus Edin.
Stefan Lindbäck och Magnus Edin. Bild: Lindbäcks Group

Lindbäcks förändrar i ledningen – och varslar 55

Bolag Stefan Lindbäck blir vd för Lindbäcks Group och Magnus Edin tillsätts som vd för Lindbäcks Bygg. Samtidigt varslar Lindbäcks Bygg 55 anställda.
Publicerad den 22 Oktober 2019

Efter miljardtillväxt förstärker nu Lindbäcks ledningsfunktionen som innebär att Stefan Lindbäck kliver upp i rollen som vd för Lindbäcks Group. Ny vd för Lindbäcks Bygg blir Magnus Edin, i dag vd på Sunpine AB.
– Vi är glada över att hälsa Magnus välkommen till Lindbäcks. Magnus har god erfarenhet och kunskap av att leda ett företag i tillväxt. Hans bakgrund som företagsledare i ett bolag som utvecklar och förvaltar förnybar energi och där hållbarhet är en hög prioritering känns också rätt, säger Anders Svensson, styrelseordförande i Lindbäcks Group.
Lindbäcks har investerat i en ny produktionsanläggning i Lindbäcks Bygg som inneburit ökad verksamhet i hela bolagskoncernen. Nu utvecklar företaget ledningsstrukturen.
– På kort tid har Lindbäcks Group vuxit med över en miljard, det ställer helt nya krav på ledningen. Därför sker nu en större förändring i ledningsorganisationen.Stefan Lindbäck lämnar rollen som vd för Lindbäcks Bygg och kliver upp som vd för Lindbäcks Group för att fokusera på affärsutveckling. Magnus Edin tar över som vd för Lindbäcks Bygg och kommer att fokusera på bolagets operativa lönsamhet, säger Anders Svensson.
– Jag tar ett större ansvar för utvecklingen av helheten i koncernen som vd för Lindbäcks Group. Nu kan jag lägga fullt fokus på affärsutveckling, företagskultur och ledarskap. Jag kommer att ansvara för detta tillsammans med Linda Rosén som får fortsatt förtroende som koncernstrateg samt ägarna Anna Bergsten, Digitaliseringschef och Annica Lindbäck, Hållbarhetsansvarig som nu också är aktiva i företaget tillsammans med mig och Hans Lindbäck, vd för Lindbäcks Fastigheter. Parallellt förstärker vi också vårt fokus på operativ lönsamhet med tillsättningen av Magnus Edin som vd för Lindbäcks Bygg. Tillsammans skapar vi en stark ledningsfunktion, säger Stefan Lindbäck.
– Jag tycker att Lindbäcks Bygg är ett fantastiskt företag. Det är ett företag som har en expansiv resa som jag följt på nära håll och som gjort intryck på mig. Jag är glad, hedrad och ödmjuk inför uppdraget och ser fram emot att få bli en del av teamet som ska fortsätta utveckla Lindbäcks Bygg. Det känns inspirerande att ett så anrikt företag är redo att satsa offensivt och kontinuerligt utveckla sitt erbjudande, säger Magnus Edin.

Magnus Edin har varit vd på Sunpine AB i snart sju år.
– Nu är det viktigt för mig att avsluta mitt uppdrag för Sunpine på ett bra sätt fram till den 14 januari. Med start 15 januari 2020 kommer jag att vara motiverad och ge hela mitt engagemang till Lindbäcks Bygg.

Samtidigt varslar Lindbäcks Bygg 55 anställda.
Efter några år av kraftig tillväxt är Lindbäcks Bygg nu inne i en konsoliderings-fas för att säkerställa lönsamheten. Nu effektiviseras verksamheten genom att avsluta inhyrningen av personal i fabrikerna och genom att lägga ett varsel för 55 av Lindbäcks anställda.
– Vi har en god efterfrågan men måste göra dessa åtgärder för att säkerställa lönsamheten i Bygg, säger Wilhelm Risberg, vice vd för Lindbäcks Bygg.

Orderingången för Lindbäcks är god och vi har en bra beläggning i våra fabriker, det finns en hög efterfrågan av våra industriellt producerade flerbostadshus i trä. Men företaget måste stärka sitt fokus på lönsamhet och därför effektiviseras verksamheten genom att avsluta inhyrningen av 40–50 personer i fabrikerna. Inför 2020 måste produktionen dessutom anpassas efter rådande marknadsläge vilket innebär att vi lägger varsel för 55 anställda.
– Vi måste ta krafttag för att säkerställa lönsamheten och därför tar vi nästa steg för att uppnå våra produktivitetsmål. Det är aldrig roligt att lägga varsel men som det ser ut nu är det nödvändigt, säger Wilhelm Risberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige