Image

Lindbäcks får uppdrag av Rikshem värt 147 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Byggföretaget Lindbäcks har fått en ny stor order i Stockholmsområdet. Företaget har av Rikshem fått uppdraget att bygga 148 lägenheter i Knivsta. Projektets ordervärde är totalt 147 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Februari 2014
Stefan Lindbäck. Bild: Lindbäcks Bygg
Stefan Lindbäck.

Lindbäcks, med säte i Piteå, har fått uppdrag att bygga fem flerfamiljshus i utvecklingsområdet intill det nybyggda kommunhuset i Knivsta.

I kvarteret Hyvleriet kommer två huskroppar om totalt 51 lägenheter att byggas och i kvarteret Ramsågen kommer tre huskroppar att byggas om 97 lägenheter. Lägenheterna byggs i tre olika upplåtelseformer: bostadsrätter, hyresrätter och trygghetsboende.

Redan i april kommer projektet dra igång. Husen produceras i volymer i Lindbäcks fabrik i Piteå och färdigställs sedan på plats. Inflyttning kommer att ske succesivt från oktober 2014 till sommaren 2015.

– Detta är vårt första projekt tillsammans med Rikshem och vi ser mycket fram emot samarbetet, säger David Jonsson, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Lindbäcks, som är landets ledande företag inom industriellt byggande av flerbostadshus, ökar stadigt sin marknadsandel i Mälardalen. I januari blev det klart att företaget ska bygga 120 bostadsrätter i Tyresö och 210 hyresrätter i Sigtuna.

Under året 2014 kommer företaget att fira 90-årsjubileum.

– Det började 1924 med en enkel byasåg och har utvecklats till ett modernt och högteknologiskt företag med över 200 anställda. Det är vi stolta över, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige