Image

Lindbäcks får Stockholms-uppdrag värt 360 miljoner

Bygg/Arkitektur Byggföretaget Lindbäcks har fått uppdraget att bygga 120 bostadsrätter i Tyresö och 210 hyresrätter i Sigtuna. Projektens ordervärde är totalt 360 miljoner kronor. Beställare är Oscar Properties och Wallenstam.
Publicerad den 8 Januari 2014
Stefan Lindbäck. Bild: Lindbäcks Bygg
Stefan Lindbäck.

– Vi har de senaste 15 åren haft en kontinuerlig produktion i Mälardalen och med dessa två stora projekt säkerställer vi vår position som ledande producent av industriellt tillverkade flerbostadshus, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg.

Företaget, som har sitt säte i Piteå, har de senaste åren stadigt ökat sin marknadsandel i Mälardalen och byggföretaget är nu bland de tio största.

– Av vår totala produktion går numer 70 procent till Mälardalen och 30 procent till Norrland, säger Stefan Lindbäck.

Med projektstart våren 2014 kommer Lindbäcks Bygg att bygga 120 lägenheter centralt i Tyresö vid Bollmora gårdsväg. Beställare är Oscar Properties och Wallenstam och lägenheterna kommer att upplåtas som bostadsrätter. Bostäderna kommer att produceras enligt Lindbäcks industriella byggsystem och produktionen i fabrik beräknas starta i augusti 2014. Hela projektet ska vara färdigställt i november 2015.

– Vi ser fram emot samarbetet med Oscar Properties och Wallenstam. De, liksom vi, har fokus på hög kvalitet, standard och effektiva processer, säger Stefan Lindbäck.

Det totala värdet på projektet i Tyresö är 150 miljoner kronor.

I april 2014 startar nästa stora byggprojekt i Valsta Centrum i Märsta. Uppdragsgivare där är Rikshem och det kommunala bostadsbolaget Sigtunahem som beställt 210 lägenheter i sex punkthus om 5 och 8 våningar. Hela projektet ska vara färdigställt i maj 2016 och är värt 210 miljoner kronor. Lindbäcks Bygg har under 2013 haft en omsättning på cirka 600 miljoner kronor.

Under året 2014 kommer företaget att fira 90-årsjubileum.

– Vi har 90 års kunskap och erfarenhet av bostadsbyggande och har de senaste 20 åren satsat stora resurser på att utveckla vårt industriella byggsystem för en rationell och hållbar produktion. Det har gett resultat, säger Stefan Lindbäck.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY