Image
Kvarteret Tallen.
Kvarteret Tallen. Bild: Lindbäcks

Lindbäcks bygger ny stadsdel i centrala Piteå

Bostäder För ett år sedan tecknade Piteå kommun och Lindbäcks en överenskommelse för kvarteret Tallen vid busstationen och nu är det klart att Lindbäcks också ska bygga en helt ny stadsdel på stationsområdet Västermalm. Tillsammans med tidigare överenskommelse för kvarteret Tallen kommer Lindbäcks att bygga cirka 400 nya lägenheter i centrala Piteå under de närmaste åren.
Publicerad den 21 Oktober 2015
Kvarteret Tallen. Bild: Lindbäcks
Kvarteret Tallen.

– Det finns fortfarande en stor efterfrågan och behov av lägenheter och boende centralt, och därför känns det väldigt bra att vi inlett ett långsiktigt samarbete med Lindbäcks. Stadsdelen kommer att förstora centrum och det kommer att bli ett attraktivt område för inflyttning, säger Peter Roslund, kommunalråd Piteå kommun.

Lindbäcks ska bygga cirka 100 lägenheter på kvarteret Tallen vid busstationen och det nya avtalet innebär att uppdraget utökas och innefattar en helt ny stadsdel med cirka 3-400 lägenheter på gamla stationsområdet Västermalm. Lindbäcks planerar att börja bygga lägenheterna på Tallen redan nästa år med första inflyttning under 2017.

– Vi har haft en bra dialog med kommunen som just nu håller i processen kring gestaltning för stadsdelen Västermalm. Tallen har kommit lite längre och vi hoppas kunna visa gestaltningsplaner för både kvarteret Tallen och stadsdelen Västermalm för piteborna i närtid, säger Stefan Lindbäck.

Bägge områdena kommer, förutom lägenheter, även att inrymma parkeringsplatser, lokaler för affärsverksamhet eller kontor samt utemiljöer.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige