Image

Lidl utvecklar nytt huvudkontor i Århus

Bygg/Arkitektur Lidl planerar att bygga ett nytt huvudkontor med hög hållbarhetsprofil. Link arkitektur har fått uppdraget att rita projektet som är del av utvecklingen av Århus stadskärna.
Publicerad den 25 April 2018
Lidls nya huvudkontor. Bild: Link arkitektur/ Brick Visual
Lidls nya huvudkontor.

Kontorsbyggnaden och ett tillhörande parkeringshus ska byggas i centrala Århus vid kulturcentret Godsbanen.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Link arkitektur för vårt nya huvudkontor. Det har varit viktigt för oss att det blir en byggnad som passar in i den unika miljön på Godsbanen och det har Link arkitektur löst på ett fantastiskt sätt, säger Mads Thodsen Nielsen, utvecklings- och fastighetsdirektör på Lidl i Danmark.

Byggnaden kommer att omfatta 11 000 kvadratmeter kontor, en konceptbutik på 2 500 kvadratmeter i gatuplan samt ett parkeringshus för Lidl och intilliggande byggnader.

Målsättningen är att projektet ska certifieras enligt kraven för den internationella hållbarhetsstandarden DGNB.

– Godsbanen är en framtidssträvande stadsdel, så hållbarhetsarbetet har varit självklart, både för oss och Lidl. Målsättningen är ett mycket ambitiöst byggprojekt som kan certifieras enligt internationell standard, säger Niels Bondrup Jensen, chef för tävlingsavdelningen på Link arkitektur i Århus.

I Sverige arbetar Link arkitektur parallellt med att utveckla ett nytt, hållbart butikskoncept för Lidl. Den första butiken planeras i Sigtuna och byggnaden ska hållbarhetscertifieras enligt kraven för Breaam nivå Excellent.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY