Image
Lidl och Lekia tar plats i Arninge Station i Täby
Lidl och Lekia tar plats i Arninge Station i Täby Bild: Herde Förvaltning

Lidl och Lekia till Arninge Station i Täby

Uthyrning Trophi Fastighets AB bygger Arninge Station i Täby, vilket blir navet i Arninge Handelsområde. Systembolaget, XXL och Coop får nya stora lokaler, och som tidigare kommunicerats väljer Blomsterlandet och flera andra starka varumärken att etablera sig vid Arninge Station. I juni har hyresavtal tecknats med Lidl och Lekia, vilket ytterligare stärker handelsplatsen.
Publicerad den 19 Juni 2019
Annons
Image

Med uthyrningen till Lekia är övre plan därmed i princip fullt uthyrt. Leksaksbutiken delar övre plan med Yoump som är Sveriges ledande Trampolinparksaktör.

Lidl väljer Arninge Station och etablerar en modern butik på cirka 1 200 kvadratmeter butiksyta som slår upp dörrarna under hösten 2020. Butiken byggs, liksom resten av utbyggnationen, miljöcertifierat till Miljöbyggnads nivå silver för att säkerställa Trophi Fastighets ABs högt ställda mål på minskad miljöbelastning.

– Handelsplatsen är utomordentligt bra placerad, med närhet till både busstrafik, tågtrafik och motorväg. Arninge Handelsområde står inför stora förändringar och det känns spännande att vara en del av stadsutvecklingen i Norrort. Vår långa erfarenhet och vårt flexibla butikskoncept gör att vi utan problem etablerar i allt från tätbebyggda innerstadsmiljöer till den här typen av strategiska handelsplatser, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige.

Utvecklingen av Arninge Station kommer att innehålla totalt cirka 35 000 kvadratmeter handel tillsammans med service och ett nytt resecentrum för Roslagsbanan. Därtill byggs en ny infart för kunder, en bussterminal, en stor pendlarparkering och laddstationer för elbilar.

Genom utvecklingen av Arninge Station befäster Arninge sin position som en av Stockholms viktigaste handelsplatser. Nästa steg i projektet är den pågående utbyggnaden av resecentrumet som kommer att koppla samman Arninge station med lokaltrafiken. Utöver en ny avfart för kunder och pendlare kommer även en ny bussterminal att inrymmas där. Den strategiska platsen bredvid E18 i norra Stockholm förväntas locka många pendelresenärer som vill ta tåget den sista biten in till Stockholm. Till området kommer 760 nya parkeringsplatser, varav 200 garageplatser för pendlare och laddstationer för elbilar.
Uthyrningen av Arninge Station sker i samarbete med Herde Förvaltning som är specialiserade på utveckling och förvaltning av handelsplatser.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY