Image
Lejonfastigheter köper av SBB.
Lejonfastigheter köper av SBB. Bild: Lejonfastigheter

Lejonfastigheter köper samhällsfastigheter av SBB

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden säljer åtta fastigheter i Linköping till kommunägda Lejonfastigheter för totalt 400 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juni 2023

Den börsnoterade fastighetskoncernen SBB äger ett stort antal samhällsfastigheter runt om i Sverige och övriga Norden. I Linköping äger SBB bland annat åtta fastigheter som inrymmer LSS-boenden och äldreboenden. Lejonfastigheter hyr i dag in dessa fastigheter för vidareuthyrning till Linköpings kommun.

Den 30 juni blev det klart att Lejonfastigheter förvärvar de åtta samhällsfastigheterna i Linköping av SBB. Affären uppgår till 400 miljoner kronor och ägandet kommer att övertas från och med den 30 juni 2023.
– Vårt uppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till Linköpings kommun och det här blir ett bra tillskott till vårt befintliga fastighetsbestånd, säger Lejonfastigheters vd Micael Antamo.
– Våra relationer med nordiska kommuner är av största vikt och vi har sagt att vi är öppna för dialoger med kommuner som vill förvärva fastigheter och där kommunen kan agera skyndsamt. Detta är vår andra kommunaffär under andra kvartalet och vi har ett flertal dialoger med svenska kommuner om ytterligare affärer, säger SBB:s vd Leiv Synnes.

SBB avser att använda nettolikviden från transaktionen för att stärka bolagets likviditet och finansiella position.

Det genomförda förvärvet avser fastigheterna Adjunkten 2, Hornet 13, Isglassen 2, Norrberga 4:82, Rymdattacken 2, Rymden 1, Tandkronan 6 samt Västerlösa 15:26. Den totala uthyrbara ytan är 13 744 kvadratmeter.

Under processen har Svefa bistått Lejonfastigheter som rådgivare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige