Image
Sofie Bennsten, Peter Andersson och Jörgen Eriksson.
Sofie Bennsten, Peter Andersson och Jörgen Eriksson. Bild: Catena

Ledningsförändringar på Catena – Bennsten klättrar

Karriär Catena utser Sofie Bennsten till vice vd och CFO. Hon efterträder nuvarande vice vd och CFO Peter Andersson som meddelat att han, efter många framgångsrika år, önskar dra ner på sitt engagemang i nuvarande form. Peter Andersson kommer fortsatt att vara engagerad i Catena i en ny roll som finanschef. I samband med förändringen utses även Jörgen Eriksson, Regionchef Malmö, till vice vd i bolaget. Samtliga ledningsförändringar verkställs i månadsskiftet april/maj 2020.
Publicerad den 31 Oktober 2019

Sofie Bennsten kommer närmast från en roll som HR-ansvarig och koncerncontroller på Catena och har ingått i ledningsgruppen sedan 2014. Sofie Bennsten, som tillsammans med Peter Andersson varit med i bolaget från start, har arbetat med fastigheter de senaste 20 åren i olika funktioner och har bred erfarenhet av branschen, ledningsarbete och redovisning.

– Sofies förmåga att se helhetsperspektiv och åskådliggöra hur våra affärbeslut kan skapa värde på olika sätt är en stor tillgång i rollen som CFO, en befattning som Peter drivit framgångsrikt och där han haft stor betydelse för Catenas framgångar. Jag är mycket nöjd med denna lösning som gör det möjligt för Catena att bibehålla all den kompetens och erfarenhet som både Peter och Sofie besitter, säger Catenas vd Benny Thögersen.
Jörgen Eriksson, som varit anställd i Catena sedan augusti 2016, är regionchef i Malmö sedan december 2018 då han även blev en del av Catenas ledningsgrupp.

– Som vice vd och regionchef kan Jörgen, med sin affärsmässighet, analytiska ådra och breda verksamhetsperspektiv ytterligare bidra till Catenas långsiktiga tillväxt, kommenterar vidare Catenas vd Benny Thögersen.

Catenas ledningsgrupp kommer när förändringarna verkställs i månadsskiftet april/maj 2020 därmed att vara oförändrad, men med ändrade roller: Vd Benny Thögersen, vvd/CFO Sofie Bennsten, Finanschef Peter Andersson, Regionchef Stockholm Maths Carreman, Regionchef Göteborg/Jönköping Johan Franzén, Regionchef Helsingborg Göran Jönsson och vvd och Regionchef Malmö Jörgen Eriksson. Rekryteringen av en ny HR-ansvarig har inletts.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige