Image

LBF köper i Luleå

Transaktioner Det lokala fastighetsbolaget Luleå Bostad & Förvaltning köper kontorsfastigheten Aurorum i Luleå.
Publicerad den 22 Februari 2016
Pegasus Real Estate har förmedlat försäljningen av fastigheten Aurorum på Porsön i Luleå. Bild: Pegasus
Pegasus Real Estate har förmedlat försäljningen av fastigheten Aurorum på Porsön i Luleå.

Pegasus Real Estate har förmedlat en fastighet på Laboratoriegränd 11 på Porsön i Luleå. Fastigheten, som går under benämningen Aurorum 11, ligger i direkt närhet till Luleå tekniska universitet, LTU, och har en total uthyrningsbar yta om cirka 9 563 kvadratmeter. Lokalerna är framförallt kontor och större hyresgäster är bland annat Ericsson, Saab och Tieto. Tomtarealen är cirka 18 037 kvadratmeter.

Överlåtelsen skedde i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor. Säljare är Mulögrund AB med flera och köpare är LBF – Luleå Bostad & Förvaltning AB.

– Förvärvet är ett steg i rätt riktning för oss, då vårt uttalade mål de närmaste åren är att positionera LBF som en större lokal aktör. Det här en genuin fastighet med suveränt läge vid LTU. Det finns goda möjligheter att utveckla fastigheten under flera år framåt., meddelar LBF ?s ägare Lars Arvidsson och Mikael Lindgren.

Ägarna, Mulögrund AB med flera är kopplade till MAF Arkitektkontor AB. MAF är Sveriges näst äldsta arkitektkontor med kontor i Luleå, Piteå, Umeå och Stockholm.

Köparna, LBF – Luleå bostad & Förvaltning AB, är ett lokalt fastighetsbolag som äger och förvaltar lokaler och bostäder i Luleå.

Pegasus Real Estate är ett konsultbolag med säte i Luleå. Företaget erbjuder tjänster inom fastighetstransaktioner, lokaluthyrning och fastighetsförvaltning med inriktning på framförallt norra Sverige.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige