Image

Landmärke i nya Oceanhamnen i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Midroc planerar ett World Trade Center-kontor längst ut på pirarmen i Helsingborgs nya affärsdistrikt, Oceanhamnen Waterfront Business District
Publicerad den 19 September 2017
Midroc bygger nytt World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg. Bild: Midroc
Midroc bygger nytt World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg.

Helsingborgs stad, Midroc, Castellum och Wihlborgs har gemensamt utvecklat området.

- I Oceanhamnen Waterfront Business District etablerar Midroc ett World Trade Center-kontor som blir en viktig del i utvecklingen av området. Förutom kontorsplatser i vårt Business Center och ett brett spektrum av kontorslokaler erbjuder vi ett spännande nätverk som stimulerar till regional och internationell handel, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef i Midroc Properties.

- Oceanhamnen Waterfront Business District är en del av H+ som är det största stadsutvecklingsprojektet i modern tid i Helsingborg. Successivt ska en miljon kvadratmeter gammal hamn och industrimark omvandlas till en ny stadsdel med bostäder, kontor och handel nära vattnet, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Som ett etablerat kontorsområde erbjuder Helsingborgs centrala affärsdistrikt det mesta företagen behöver för att skapa en fungerande vardag för sina anställda och sin verksamhet. Den nya delen av affärsdistriktet, Oceanhamnen Waterfront Business District, beräknas stå klart 2020.

Fakta om WTC Oceanhamnen, Helsingborg
• Byggherre: Midroc
• Uthyrningsbar yta: Ca 10 000 kvm
• Miljöklass: Miljöbyggnad silver
• Byggtid: 2018-2020
• Arkitekt: Juul Frost Architects


Fakta om Oceanhamnen WBD
• Det nya affärsdistriktet, Oceanhamnen Waterfront Business District, erbjuder 32 000 kvm ny kontorsyta med ett spektakulärt läge vid stadens inlopp, ett stenkast från Helsingborgs Centralstation.
• Det nya affärsdistriktet är dessutom granne med Campus Helsingborg med över 4 000 studenter och ett digitalt community med bl a Think Accelerate, Mindpark samt Ikea IT med 600 utvecklare.
• Söder om kontoren byggs fyra bostadskvarter med cirka 340 bostäder.
• Den industriella hamnen förvandlas till en spännande stadsdel där detaljer från hamnverksamheten stärker områdets karaktär och påminner om områdets historia. Det kompletterar stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder och kontor i spektakulära lägen. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området och en kanal genom piren skapar en första ö i en ny urban arkipelag. Oceanhamnen Waterfront Business District ingår i H+, Helsingborgs största stadsutvecklingsprojekt i modern tid.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige