Image

Kvarteret Jordmånen klart

Bostäder Det största nyproduktionsprojektet av bostäder i Halmstad på 20 år, kvarteret Jordmånen, står nu klart. Under april månad färdigställdes den sista etappen av totalt 154 lägenheter och de sista hyresgästerna flyttade in.
Publicerad den 8 Maj 2015
Kvarteret Jordmånen i Halmstad står nu helst klart. Bild: hstd reklambyrå
Kvarteret Jordmånen i Halmstad står nu helst klart.

Hösten 2012 vann Serneke den upphandling som Halmstads Fastighets AB utlyst avseende produktion av kvarteret Jordmånen vid Nissastrand i centrala Halmstad.

- Det var ett stort och viktigt projekt och vi välkomnade att en ny stark aktör valde att etablera sig i Halmstad säger Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB.

Projektet har färdigställts i tre etapper och alla lägenheterna har i princip varit uthyrda ett år före inflyttning.

- Det handlar om bostäder av hög kvalitet till attraktiva hyror. Vi uppskattar samarbetet med Serneke i projektet och att både tids- och ekonomiska ramar har hållits, fortsätter Marie Dellhag.

Serneke avslutade projektet med godkänd slutbesiktning i mitten på april.

- Det känns väldigt bra att ha avslutat projektet med flaggan i topp, detta är ett väldigt fint referensprojekt. Vi är otroligt nöjda med slutresultatet, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige