Image

Kungsmontage och Aros föreslås för stort bygge i Nacka

Bygg/Arkitektur Nu står det klart vilka som föreslås få bygga i Nybackakvarteret i Orminge centrum. Det här är kommunens första markanvisning i området och den omfattar cirka 45 hyresrätter och 155 lägenheter med fri upplåtelseform, samt en förskola om 1 000 kvadratmeter.
Publicerad den 23 Augusti 2016
Nybackakvarteret i Nacka. Bild: Nacka Kommun
Nybackakvarteret i Nacka.

De två bolag som föreslås få bygga i Orminge centrum i Nybackakvarteret blir Kungsmontage Entreprenad och Aros Bostadsutveckling.

Kungsmontage föreslås tilldelas en markyta som kan möjliggöra en byggrätt om cirka 45 hyresrätter (4 500 kvadratmeter). Bolagets anbud innebär en tomträttsavgäld på 367 kr per kvadratmeter per ljus BTA bostad.

Bolaget tilldelas också förskolan. Tomträttsavgäld: 50 kr per kvadratmeter per ljus BTA.

Aros föreslås tilldelas en markyta som kan möjliggöra en byggrätt om cirka 155 lägenheter (cirka 15 500 kvadratmeter), fri upplåtelseform. Bolagets anbud ligger på 12 700 kr per kvadratmeter per ljus BTA bostad.

– Vi kommer att skapa kvalitativa hyresbostäder med en långsiktig förvaltning i Nacka. Det är ett av våra mål som infrias när vi får förmånen att etablera oss som fastighetsförvaltare i vår hemkommun, säger Mi Sundquist, Kungsmontage Entreprenad. 

– Vi är glada att få växa ytterligare i Nacka, särskilt nu när kommunen växer och utvecklas så kraftigt. Vi ser långsiktigt på vårt engagemang och positivt på möjligheterna i kommunen, säger Samir Taha, Aros Bostadsutveckling.
Tilldelningsbeslut fattas av kommunstyrelsen 29 augusti.

FAKTA/Orminge är stadsdelscentrum för kommundelen Boo och en knutpunkt för nordöstra Nacka. Här finns en blandning av villa- och småhusområden, flerfamiljshus från 60- och 70-talen, skolor och förskolor. Nu förtätas området med 1 400 nya bostäder och ytor för verksamheter på upp till 30 000 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige