Image
Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, ökar sitt innehav till 140 000 aktier.
Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, ökar sitt innehav till 140 000 aktier. Bild: Kungsleden

Kungsledens ledning löser köpoptioner

Bolag Ledningen i Kungsleden har nu löst in köpoptioner och köpt aktier i Kungsleden enligt det optionsprogram som två av bolagets huvudägare, Gösta Welandson och Olle Florén, utfärdade i september 2017.
Publicerad den 14 September 2020

Syftet med optionsprogrammet som aviserades vid årsstämman 2017 var att skapa tydliga incitament för vd och ledningsgrupp att skapa värde för alla aktieägare. Totalt antal optioner som ställdes ut till Kungsledens nuvarande ledning var 185 000 fördelat på sex deltagare till ett lösenpris om 60 kronor per aktie. Utfärdare var Gösta Welandson genom bolag med 75 procent och Olle Florén med 25 procent av optionerna. Då köpoptionerna utfärdades av enskilda aktieägare uppstår inte någon utspädning för övriga aktieägare.

Inlösen av aktieoptionerna har nu skett. Till del kommer ledningen att finansiera lösen av aktieoptioner med försäljning av aktier men netto kommer ledningens samlade aktieinnehav att öka. Vd Biljana Pehrssons aktieinnehav kommer att öka från 105 000 aktier till 140 000 aktier.

Kungsleden-aktien stängde på fredagen på 79,70 kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige