Image
Eden.
Eden. Bild: Kungsleden

Kungsledens första nyproduktion är igång

Bygg/Arkitektur Under tisdagen togs första spadtaget för att markera byggstarten av Eden, Kungsledens nya kontorsbyggnad om cirka 8 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Hyllie, Malmö. Den totala investeringen uppgår till 350 miljoner kronor och mer än 50 procent av kontorsytorna är redan uthyrda till bland andra Quick Office.
Publicerad den 13 November 2019
Thomas Ellkvist vd för MVB Syd, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, Niklas Lénart, vd för Quick Office och Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Malmö Stad. Bild: Urszula Striner
Thomas Ellkvist vd för MVB Syd, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, Niklas Lénart, vd för Quick Office och Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Malmö Stad.

I spadarna höll Thomas Ellkvist vd för MVB Syd, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, Niklas Lénart, vd för Quick Office och Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Malmö Stad.
– Det känns fantastiskt bra att få sätta igång arbetet med att bygga Eden. Det är inte bara vår första nyproduktion av moderna kontor, utan även första gången vi tillämpar vårt eget koncept Symbiotic Building som handlar om att skapa platser med människors hälsa och välbefinnande i absoluta fokus, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.
– Eden passar väl in i Hyllie och bidrar till att förverkliga visionen om den blandade stadsdelen med en stark hållbarhetsprofil, säger Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Fastighets- och gatukontoret på Malmö Stad.

Inflyttning i Eden beräknas starta under andra kvartalet 2021. Byggnaden kommer även att certifieras enligt Leed (minst guldnivå) samt The Well Building Standard.

Eden

Byggherre: Kungsleden AB
Entreprenör: MVB SYD
Entreprenadform: totalentreprenad i samverkan
Lokalyta (LOA): cirka 7 900 kvm
Bruttoarea (BTA): ca 11 400 kvm
Byggstart: november 2019
Första inflyttning: andra kvartalet 2021
Största hyresgäst: Quick Office

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige