Image

Kungsleden utvecklar designhotell i Hagastaden – tecknar 20-årigt avtal

Bygg/Arkitektur Kungsleden har skrivit ett 20-årigt hyresavtal med Nobis för ett nytt designhotell på Gävlegatan i Hagastaden. Byggnaden rymmer i dag kontor och garage.
Publicerad den 29 Februari 2016
Kungsleden utvecklar designhotell i Hagstaden. Bild: Kungsleden
Kungsleden utvecklar designhotell i Hagstaden.

Hotellet kommer med sina 242 rum, konferens och restaurang bli en ny destination – en oas i staden – för hotellgäster, grannar, boende och turister.

Kungsleden AB äger sedan år 2014 fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm, alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Fastigheten omfattar totalt 15 000 kvadratmeter kontor och garage som nu ska byggas om för att inrymma ett nytt designhotell om 9 500 kvadratmeter och därtill moderna och funktionella kontor om 5 500 kvadratmeter.

Fastigheten Blästern 14 har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat tjänstgjort som kontor och magasin åt Philips Sverige. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på det konceptarbete som Kungsleden och Nobis genomfört med relativt små men funktionella och attraktiva rum samt designade long-stay-rum. Ambitionen är att skapa en ny destination och mötesplats med bra stämning och service i generösa restaurang-, bar- och loungeytor som rör sig fritt mellan inomhusmiljön och den inbjudande gården.

– Stockholm är en unik stad med fantastiska ytor bakom våra vackra husfasader men som oftast är stängda för den breda allmänheten. Vi vill istället öppna upp en inbjudande gård och skapar tillsammans med Nobis en destination – en oas i staden – i Stockholms mest expansiva och spännande område dit alla är välkomna för att uppleva något alldeles speciellt, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

– Vi vill erbjuda en hotellprodukt av hög kvalitet till ett bra pris. Vi kommer att dra ner på ytan i rummet men ha samma höga kvalitet på upplevelsen som vi har på våra andra hotell. Det här är ett koncept jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga det tillsammans med Kungsleden, kommenterar Sandro Catenacci, vd på Nobis AB

Kungsleden investerar 385 miljoner kronor i projektet som totalt omfattar 15 000 kvadratmeter. Den första etappen inkluderar hotellet som omfattar 9 500 kvadratmeter med 242 rum och väntas vara klar under hösten 2018. Den andra etappen inkluderar 5 500 kvadratmeter kontor i byggnaden mot Gävlegatan och beräknas vara klart 2021.

Annordia har varit rådgivare åt Kungsleden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige