Image

Kungsleden säljer för 200 miljoner

Transaktioner Kungsleden säljer åtta fastigheter på olika orter till två olika köpare.
Publicerad den 30 September 2016

Topia Fastigheter köper sju fastigheter i mellersta och södra Sverige för 125 miljoner kronor.

Hyresgästerna är i huvudsak Byggmax och ÖoB . Fastigheterna är belägna i Gävle, Karlstad, Mölndal, Arboga, Motala, Öland och Uddevalla.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till drygt 21 000 kvadratmeter.
Tillträde sker 30 november.

Topia har för avsikt att växa fram till årsskiftet och denna affär är ett bra steg på vägen.

- Dessa fastigheter passar väl in i Topias fastighetsbestånd. Vi fokuserar på kommersiella fastigheter och har idag flera fastigheter där Byggmax är hyresgäst, säger Petter Boström, vd på Topia Fastigheter.

Med denna affär kommer Topia Fastigheter äga 45 fastigheter i Sverige med en uthyrningsbar yta om cirka 100 000 kvadratmeter.

Redito/Trophi köper Tumba Köpcenter (Yrkesskolan 6) med Willys som största hyresgäst. Fastigheten omfattar cirka 7 000 kvadratmeter och överenskommet fastighetsvärde är cirka 80 miljoner kronor.

- Vi har under de senaste månaderna stärkt vår position i storstadsregionerna. Detta är ytterligare en affär i den riktningen, säger Jan Björk, vd för Redito.

Trophis portfölj består nu av 800 000 kvadratmeter butiksyta i Sverige och Finland med ett underliggande värde på tolv miljarder kronor.

I samband med frånträdena lämnar Kungsleden kommunen Mörbylånga och bolagets geografiska närvaro minskar till 59 kommuner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY