Image

Kungsleden köper i Kista

Transaktioner Kungsleden köper en fastighet på totalt 7 300 kvadratmeter i Kista. Köpeskillingen är 148 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Mars 2011

Direktavkastningen uppgår till cirka 7,4 procent.

Fastigheten ligger i företagsområdet Kista, norr om Stockholm och har en uthyrningsbar yta om cirka 7 300 kvadratmeter. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 15 miljoner kronor.

Merparten av fastigheten som består av kontor kommer att hyras av Office Management på ett tioårigt hyresavtal. Office Management är en heltäckande leverantör inom kontorsteknisk utrustning och kommunikation. Resterande del hyrs av Plantvision AB och Tele 2.

Tillträde beräknas till 1 april 2011.
- Fastigheten ger långsiktigt en god och stabil avkastning och är ett bra komplement till Kungsledens fastighetsportfölj. Kista har de senaste åren stärkt sin position som kontorsmarknad, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

DTZ har varit säljrådgivare och även hjälpt Kungsleden i tecknandet av hyresavtalet.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige